23948sdkhjf

Internationale projekter giver fransk Femern-kæmpe massiv vækst

Hovedejeren af FLC, den franske gigant Vinci, øger omsætningen i byggedivisionen og lander største overskud i årevis. Store udenlandske projekter er den primære motor

Det går bedre end godt for den franske byggegigant Vinci, der er den primære aktør i Femern-entreprenøren, FLC.

Ifølge det nye årsregnskab omsatte byggedivisionen, Vinci Construction, for 218 mia. kr. i 2022, hvilket var en samlet stigning på 11 pct. fra 2021.

Af denne omsætning kommer 120 mia. kr. fra projekter uden for Frankrig, oplyser virksomheden. Det samlede overskud var godt 8 mia. kr. - det højeste i årevis.

Det er især afdelingen Major Projects Division, der bidrager. Her er stigningen i omsætningen på 20 pct. båret af allerede indgåede kontrakter.

- Vinci Construction har en stærk forretning og forbedrede sin margin trods stigende udgifter og udfordringer med leverancer. Selskabet er yder selektivt I forhold til nye opgaver og den nye organisation giver gevinst, siger CEO for Vinci-gruppen, Xavier Huillard, i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, hvor stor en andel af omsætningen eller væksten, der kan tilskrives Femern.

Men Vinci er primær entreprenør i kontrakterne tunnel, portal og ramper, der er budgetteret til 25 mia. kr. i den seneste finansielle analyse fra Femern A/S.

Transportministeriet oplyste i januar, at der pr. 30. juni 2022 var brugt knap 12,5 mia. kr. på kyst-til-kyst forbindelsen.

Dette inkluderer dog udgravningen af tunnelranden og anlægget af arbejdshavnen, som udføres af FBC.

Denne kontrakt er budgetteret til 4,2 mia. kr.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127