23948sdkhjf

Internationale projekter giver fransk Femern-kæmpe massiv vækst

Hovedejeren af FLC, den franske gigant Vinci, øger omsætningen i byggedivisionen og lander største overskud i årevis. Store udenlandske projekter er den primære motor

Det går bedre end godt for den franske byggegigant Vinci, der er den primære aktør i Femern-entreprenøren, FLC.

Ifølge det nye årsregnskab omsatte byggedivisionen, Vinci Construction, for 218 mia. kr. i 2022, hvilket var en samlet stigning på 11 pct. fra 2021.

Af denne omsætning kommer 120 mia. kr. fra projekter uden for Frankrig, oplyser virksomheden. Det samlede overskud var godt 8 mia. kr. - det højeste i årevis.

Det er især afdelingen Major Projects Division, der bidrager. Her er stigningen i omsætningen på 20 pct. båret af allerede indgåede kontrakter.

- Vinci Construction har en stærk forretning og forbedrede sin margin trods stigende udgifter og udfordringer med leverancer. Selskabet er yder selektivt I forhold til nye opgaver og den nye organisation giver gevinst, siger CEO for Vinci-gruppen, Xavier Huillard, i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, hvor stor en andel af omsætningen eller væksten, der kan tilskrives Femern.

Men Vinci er primær entreprenør i kontrakterne tunnel, portal og ramper, der er budgetteret til 25 mia. kr. i den seneste finansielle analyse fra Femern A/S.

Transportministeriet oplyste i januar, at der pr. 30. juni 2022 var brugt knap 12,5 mia. kr. på kyst-til-kyst forbindelsen.

Dette inkluderer dog udgravningen af tunnelranden og anlægget af arbejdshavnen, som udføres af FBC.

Denne kontrakt er budgetteret til 4,2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125