23948sdkhjf

Give Stålspær vokser hastigt i Sverige

Den jyske producent af stålkonstruktioner har fordoblet antallet af svenske kunder de seneste fem måneder og øget omsætningen med 60 procent
Den danske producent af stålkonstruktioner Give Stålspær A/S er ved at få fodfæste på det hastigt voksende byggeri i Sverige.

Inden for de sidste fem måneder er antallet af svenske kunder fordoblet, og omsætningen er ifølge virksomhedens salgsdirektør og medejer Teil Bechmann steget med 60 procent i forhold til samme periode af 2015.

Af konkurrencehensyn vil Teil Bechmann ikke oplyse størrelsen på den svenske omsætning eller det præcise antal kunder. Men leverancerne er hovedsageligt gået til industribyggeri.

”Det er både industri- og lagerhaller. Men vi har også fået en enkelt større kunde, der opererer inden for alt fra landbrugs- til industribyggeri”, siger Teil Bechmann.

Stor aktivitet i Sverige

Give Stålspær henter størstedelen af sin omsætning i Danmark, der står for godt 65 procent af salget, hvor virksomheden leverer stålkonstruktioner, stålspær samt søjle- og bjælkekonstruktioner til landbrugs- og industribyggeri. Herudover er de store eksportmarkeder Tyskland og Norge.

Men hvor Give Stålspær har været på det norske marked i godt 10 år, er indtoget i Sverige kun godt to år gammelt.

Her er der godt gang i byggeriet, som ifølge en prognose fra den svenske pendant til Dansk Byggeri, Sveriges Byggindustrier, vil fortsætte med at vokse i de kommende år.

Alene frem til 2021 planlægger hovedstaden Stockholm investeringer i byggeri og infrastruktur for omkring 745 mia. kroner, ligesom de sydlige byer Malmø og Lund har flere større byggerier på vej.

Kontrolleret vækst

Den hastigt voksende aktivitet de seneste måneder har betydet, at Give Stålspær har omstruktureret sin organisation, så der nu er en fast medarbejder, der udelukkende håndterer det svenske marked. Det har Teil Bechmann hidtil varetaget alene.

”Ansættelsen er et udtryk for, at vi er vokset voldsomt i Sverige siden vores indtog. Vi har brugt meget energi på at finde de rette nøglepersoner, så vi kan sikre, at vi har en kontrolleret vækst”, understreger Teil Bechmann.

Give Stålspær A/S oplyser ikke omsætning, men i det seneste regnskab fra 2014 øgede stålproducenten sin bruttofortjeneste fra 33,3 til 36,1 mio. kroner. Til gengæld faldt driftsresultatet fra 14,4 til 12,3 mio. kroner. Siden 2010 er driftsresultatet dog steget med hele 186 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125