23948sdkhjf

Totallogistik og forædling ved salg af virksomheders aktiver

Nordisk Logistik Partner har fundet en niche i dansk erhvervsliv. Virksomheden løser fra A til Z logistik og service samt eventuelt salg af brugt materiel for deres kunder. Virksomheden har store vækstmål
Kunderne hos Nordisk Logistik Partner er de store kendte distributionsselskaber, der skal af med brugte lastbiler, entreprenør- og udlejningsfirmaer med maskiner i overskud, leasingselskaber og advokatfirmaer.

Alle har det til fælles, at de er eksperter i at drive en forretning, men ikke i at håndtere og sælge brugt erhvervsmateriel. Det har Nordisk Logistik Partner til gengæld specialiseret sig i med et netværk af blandt andet it-eksperter, et auktionssite, dokumenthåndtering og folk til at gøre materiellet salgbart.

Udviklingen de seneste år tyder på, at Nordisk Logistik Partner er på vej ind i en voldsom vækst inden for håndtering af materiel og aktiver, og grundlæggernes mål er at styrke virksomheden i Norden og modne den til at bevæge sig ind på et større europæisk marked.

I et netværk

Det er netop sammenkoblingen i et netværk af indbyrdes uafhængige samarbejdspartnere, der gør Nordisk Logistik Partner stærk. Eksempelvis leverer it-firmaet ICS løsninger, så advokater eller andre kan certificeres til selv at indtaste stamoplysninger i systemet. Det betyder, at advokaten kun én gang skal håndtere oplysningerne om materiel og indbo i et konkursbo, og ved et eventuelt senere salg på netauktion, er oplysningerne allerede i systemet.

”Den store fordel for advokater, udlejningsfirmaer eller firmaer med materiel i overskud ved at lade os håndtere og stå for salget er, at vi dels tager hånd om hele processen lige fra registrering, transport, klargøring og opbevaring, til endeligt salg og dokumenthåndtering, og dels at salget sker via webauktionen Retrade til slutbrugere i hele verden. Det betyder, at der ikke kommer mellemled ind, som hver i især skal tjene på handlen. Det giver i gennemsnit 5-10 procent højere netto priser, siger kunderne til os,” fortæller Kern Wandall, der er hovedindehaver og daglig leder af Nordisk Logistik Partner.

”Samtidig har vi systemer bygget op, så vi har styr på, hvem både sælger og køber er. Det vil sige, at vi sikrer os, at sælgerne rent faktisk ejer aktiverne, og at der ikke er restgæld. Via samarbejdet med ICS sikrer vi også, at reglerne om hvidvask af penge, terrorlovgivning, embargoer og danske og internationale momsregler overholdes. Omkring 70 pct. af de solgte aktiver går til udlandet, og vi sørger for alle dokumenter og kontakten med køber”, fortæller Kern Wandall.

Tilbyder håndtering

Et yderligere forretningsområde, som Nordisk Logistik Partner er i gang med, er at tilbyde mindre driftsvirksomheder, entreprenører, vognmænd og lignende en løsning, hvor de kan indlevere materiel til en regional afdeling af Nordisk Logistik Partner i henholdsvis Rødekro, Horsens og Aalborg, hvorfra der tilbydes håndtering af materiellet og salg på netauktionen Retrade. Det giver mindre virksomheder et salgsværktøj, hvor de kan afsætte på et stort eksportmarked med en højere nettoafregning i forhold til et lokalt marked eller en byttepris ved køb af nyt.

”Vores rolle er at være formidler og levere logistik og service. Vi er ikke selv tradere. Det er et meget vigtigt princip for os, at vi intet køber, uanset hvad vi får tilbudt, men vi giver gerne sælger en realistisk vurdering af værdien af aktiverne, og igen her har vi et netværk af eksperter i forskellige typer aktiver”, siger han.

”Nordisk Logistik Partner har fungeret i tre år, og nu er vi klar med hele vores setup i netværkssamarbejdet. Vi har allerede sorte tal på bundlinjen og en positiv egenkapital, selv om er vi begyndt fra bunden. Lige nu er vi aktive i Sverige og Danmark med flere afdelinger og vi er ved at gå i gang i Norge, men det er klart, at Tyskland ligger lige for, og det er et kæmpe marked. Derfor er perspektiverne så store for Nordisk Logistik Partner”, siger Kern Wandall.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.338