23948sdkhjf

Skole flytter leg og læring op på taget

På Kirkebjerg Skole i Vanløse har man flyttet grænser for leg og læring ved at inddrage tage og terræn i elevernes aktiviteter. Et arbejde, som anlægsgartnerfirmaet OKNygaard A/S har stået for at udføre
Der findes næppe mange andre skoler, hvor eleverne bliver opmuntret til at løbe på taget, men på en nybygning til Kirkebjerg Skole i Vanløse har anlægsgartnerfirmaet OKNygaard A/S inddraget tage og terræn til skolegård og læringsrum.

På knap 2.000 kvm tag har virksomheden nedlagt kunstgræs, hvor der er markeret en løbebane med symboler og tal. Derudover er der etableret bakker i gummi, og der er tænkt over, at konstruktionen skal veje så lidt som muligt, og at overfladevand skal kunne afledes. Det sker via linjedræn og tagbrønde.

I terræn har OKNygaard etableret en multibane med kunstgræs, et område til basket og et atletikfelt med mulighed for blandt andet kuglestød og længdespring.

”Det har naturligvis været både spændende og udfordrende at færdiggøre et så anderledes og visionært projekt, og jeg er ikke i tvivl om, at idéerne bag udnyttelsen af udendørsarealerne vil inspirere mange andre skoler, når de skal ombygge i løbet af de kommende år”, siger Lars Bering Sonne, afdelingschef for Anlæg i OKNygaard i en pressemeddelelse.

”Som anlægsgartnerfirma har vi især lært meget af den innovative tilgang til anlægsdesign og anvendelse af materialer, og vi har naturligvis også haft særligt fokus på sikkerhed, da byggepladsen jo er en aktiv skole fyldt med børn”, fortsætter han.

Udvalgt efter konkurs

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad påpeger han, at LK Gruppen startede arbejderne op, men at virksomheden gik konkurs, og at der derfor kom et nyt udbud på tale, som OKNygaard altså blev udpeget som vinder af.

Virksomheden gik i gang med arbejderne lige efter påske i år med aflevering for præcis en måned siden.

”Entreprisesum var cirka 1,5 mio. på tag og 4,5 mio. på terræn”, oplyser Lars Bering Sonne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111