23948sdkhjf

Universitetssygehus planter ny skov

Universitetssygehus Køge planter i samarbejde med Nordrup Kirke og Ugerløse Kirke i alt 13 hektar bynær skov på Sjælland til samlet 520.000 kroner
Der er en ny skov på vej i området omkring Køge. Region Sjælland er i gang med at opføre Universitetssygehus Køge, der står færdigt i 2022.

Som en del af forberedelsen er der fældet cirka seks hektar fredskov for at gøre plads til veje og p-pladser. Derfor har byggeprojektet i foråret 2015 søgt arealer til bynær erstatningsskov og har modtaget 27 henvendelser. Og en placering er nu fundet.

”Ud fra en samlet vurdering af økonomi, bæredygtighed og placering har vi valgt at samarbejde med Nordrup Kirke og Ugerløse Kirke om ny skov”, fortæller projektchef Lene Stevnhoved, Universitetssygehus Køge, i en pressemeddelelse.

13 hektar skov

Med støtte fra Region Sjælland vil der i løbet af få år skyde to nye skovområder op på i alt 13 hektar.

Kirkeskov i Nordrupøster anlægges øst for Nordrup Kirke på åben mark. Kirkeskov ligger cirka otte kilometer sydøst for Ringsted.

Skoven bliver på 11,47 hektar med løvtræer. Skoven plantes i april til maj til næste år.

”Kirkeskoven får stier, bålhytte, sø og eng og bliver et rekreativt områder for naturelskere i alle aldre”, siger Lene Stevnhoved.

Den anden skov hedder Ugerløse kirkeskov og bliver på i alt 6,7 hektar, hvoraf 1,53 hektar finansieres af Region Sjælland.

Løvskoven anlægges på åben mark og nær byen Ugerløse, der er en lille by i Nordvestsjælland cirka 17 kilometer syd for Holbæk med 961 indbyggere. Skoven plantes i november i år.

De nye skovområder ejes af henholdsvis Nordrup Kirke og Ugerløse Kirke.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109