23948sdkhjf

Byggebranchen omsatte for 3,4 mia. kroner i Sverige i 2014

Godt 19 procent af den samlede udenlandske omsætning i byggebranchen blev hentet i Sverige sidste år
Sverige betyder efterhånden mere og mere for den danske byggeeksport. Ud af en samlet international omsætning på 18,1 mia. kroner anlagde bygge- og anlægsbranchen projekter for 3,4 mia. kroner i vort svenske broderland i 2014, hvilket svarer til godt 19 procent af den samlede internationale omsætning.

Det viser en ny opgørelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Byggeri.

Allerede nu bygger eksempelvis Cowi, Aarsleff og C.F. Møller en ny havn i Stockholm og er dermed med til at cementere det danske aftryk på svensk infrastruktur.

”Man kan kort og godt sige, at der er fart på danske virksomheder, der laver infrastruktur i Sverige. Vores naboland er blevet et stort marked for danske virksomheder. Fremtiden ligger i Sverige, og tallene viser tydeligt, at der allerede er en del danske virksomheder, der har fået foden indenfor på det svenske marked”, siger FRI's adm. direktør, Henrik Garver.

Rummer alle kompetencer

Netop havneprojektet i Stockholm understreger, hvad det er den danske bygge- og anlægsbranche kan, mener international chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen.

”Havnen i Stockholm er et eksempel på, hvad danskerne kan, når de arbejder sammen i udlandet. Vores lille land har nemlig alle kompetencerne inden for byggeri – vi kan alt fra at tegne til planlægningen og udførelsen frem til sidste mursten er lagt”, siger Henriette Thuen.

Lys fremtid

Fremtiden ser samtidig lys ud. For indbyggertallet i Sverige forventes at stige med seks millioner i løbet af de næste år, og dermed øges behovet for flere boliger.

”Der kommer til at blive behov for flere boliger i næsten alle de svenske kommuner, fordi indbyggertallet stiger med seks millioner i løbet af de næste år. Så mon ikke vores danske virksomheder fremover kommer til at sætte deres præg på flere ting end infrastrukturen hos vores svenske nabo. Der er i hvert fald gode muligheder for, at Sverige kan blive et endnu større marked for vores danske virksomheder”, siger direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen..

Undersøgelsen viser i øvrigt, at det fortsat er rådgiverydelserne, som er i høj kurs i Sverige. Af den samlede byggeeksport til Sverige på 3,4 mia. kroner omsatte medlemmerne hos FRI for 2,365 mia. kroner i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093