23948sdkhjf

Voksende kø af unge uden en praktikplads

Alene på en måned er køen af praktiksøgende i byggeriet steget med 400
Køen af unge, der er i gang med en af byggeriets uddannelser og samtidig er uden praktikplads, vokser voldsomt. I alt mangler 2365 unge inden for byggeuddannelserne en læreplads.

Tallene fremgår af Børne- og Undervisningsministeriets netop offentliggjorte tal for november 2011.

Alene fra oktober til november blev der næsten 400 flere i praktikpladskøen. Det svarer til en stigning på 20 procent.

Antallet af praktikpladssøgende inden for byggeriet har gennem 2011 ligget mellem 1.500 og 2.000. I november 2010 var det 1508 personer, der manglede en praktikplads.

Samtidig er der ikke den store udvikling i antallet af indgåede uddannelsesaftaler.

- Jeg kan ikke give nogen god forklaring på den pludselige stigning i antallet af praktikpladssøgende fra oktober til november, men det store antal i køen samt at der er tale om stort set status quo med hensyn til indgåede uddannelsesaftaler understreger, at krisen fortsat har godt fat i branchen, og at mange virksomheder ikke tør ansætte lærlinge, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Hun oplyser, at et af Dansk Byggeris bud på udfordringen med at få flere praktikpladser er en opfordring til landets kommuner om at indgå i partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri om oprettelse af flere lærepladser.

Varig løsning

Inden for alle erhvervsuddannelser er det 9.800 unge, der står uden praktikplads.

I en kommentar til tallene siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini, at hun er glad for, at regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti i november 2011 indgik en aftale om at forstærke praktikpladsindsatsen. Aftalen opretter således 3.000 ekstra skolepraktikpladser.

- Vi skal skaffe flere praktikpladser. Med den nye aftale har vi taget et skridt til at afhjælpe situationen. Og trepartsforhandlingerne i foråret vil hjælpe videre. Her vil regeringen komme med et bud på, hvordan der kan skabes en mere varig løsning med en skærpet uddannelsesgaranti og praktikpladser til alle, siger ministeren.

I november 2011 blev der indgået 434 uddannelsesaftaler i bygge og anlæg. Det er 34 færre end samme måned året før.

I alt er der i de første 11 måneder indgået 4.805 uddannelsesaftaler inden for bygge og anlæg. Det er en lille fremgang på godt en procent i forhold til de samme måneder i 2010.

LÆS OGSÅ BAGSIDEN I DAGENS AVIS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127