23948sdkhjf

Klimaprojekt til 118 millioner er sat fri

I Kokkedal syd for Helsingør er man for alvor i gang med at dæmme op for fremtidens trusler om oversvømmelser. Investering på i alt 118 mio. kr. spiller sammen med de mange boligsociale udfordringer
Arbejdet er for alvor sat fri til et af Danmarks største samlede klimatilpasningsprojekter.

Rammen er sat i nordsjællandske Kokkedal, der om nogen har været plaget af oversvømmelser.

Blandt andet derfor har Fredensborg Kommune, Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og de almene boligselskaber indledt et samarbejde for at vise, hvordan håndtering af regnvand og oversvømmelser kan kombineres med at skabe rekreative værdier og nye aktive steder, hvor borgere kan mødes.

Et forbillede

Det ambitiøse klima-, anlægs- og boligprojekt skal med andre ord gøre vandet til ven og ikke fjende.

Eller som Torben Frølich, direktør i Lokale- og anlægsfonden, formulerede det ved fredagens pressemøde i Kokkedal:

- Jeg håber, der bliver gjort plads til mange turistbusser, for dette bliver en attraktion og et forbillede for mange andre kommuner, og sikkert også planlæggere og rådgivere fra andre lande.

Torben Frølich tilføjede:

- Projektet skal også gøre de udsatte boligområder til sjovere og mere aktive steder at opholde sig. i forhold til idrætslige og kulturelle oplevelser.

Visionen er at vise, hvordan byomdannelse og klimatilpasning kan gå hånd i hånd. De øgede regnmængder skal bruges til at udvikle nye typer områder, der kan gøre Kokkedal mere attraktiv og bæredygtig – både på det sociale og på det miljømæssige område.

Konkurrence til foråret

De to almene boligselskaber ab Hørsholm Kokkedal og Boligforeningen 3B er også vigtige spillere i projektet, hvis samlede økonomi er på 118 mio. kr, hvoraf Realdania har bidraget med 44,5.

Når borgerne har givet deres input, er det planen at udskrive en konkurrence for projektet i foråret 2012.

Udover at have stor betydning for Kokkedal vil projektet udforske fire vigtige problemer, der er typiske for de danske forstæder, nemlig de øgede regnmængder, den funktionsopdelte by, koordinering af udviklingsplaner og endelig manglende steder til aktiviteter og socialt samvær.

- Vi ser Kokkedal som et vigtigt demonstrationsprojekt for en stribe lignende forstadsområder i Danmark. Sådan et klimatilpasningsprojekt kan både fungere som løsning på en akut klimamæssig udfordring, men også skabe en rekreativ og social merværdi i en typisk forstad, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Læs mere i Licitationens fokus på anlæg på onsdag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093