23948sdkhjf

Røgslør over energipriser

Varmeregningen eksploderer de næste 10 år, advarer installatørerne i Tekniq
De 622.157 danskere, der bruger olie eller gas til at opvarme deres bolig, skal forberede sig på, at deres varmeregning over de næste 10 år vil stige markant. Det er ifølge Tekniq, Installatørernes Organisation den samlede konsekvens af regeringens forslag "Vores Energi" og energipriser, der vil stige markant over de næste ti år.

– Der venter familien Danmark nogle kraftige stigninger på varmeregningen, fordi stigende energipriser simpelthen vil presse varmeregningen voldsomt i vejret, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen.

I regeringens beregninger er der kun fokuseret de afgifter, som regeringen vil indføre. Men energipriserne står i forvejen overfor stigninger. Det er stigninger, som Tekniq har udregnet baseret på tal fra Energistyrelsen og det Internationale Energi Agentur (IEA); altså samme tal som Energistyrelsen selv bruger i deres beregninger.

Der vil generelt være stigninger på vej på alle energiformer, men det er olie- og gaskunder, der vil opleve de største stigninger, ligesom det kun er her, der foreligger så præcise fremskrivninger, at det er muligt at forudsige udgiften relativt præcist.

Dyr forglemmelse

Tekniq’s beregninger går i rette med det, regeringen har fremlagt i sit oplæg til energiaftale, kaldet "Vores Energi". Ifølge udspillet vil den enkelte parcelhusejer kun opleve en beskeden stigning i varmeregningen. Således skriver regeringen:

"For parcelhuset på 130 kvm bliver den samlede ekstra regning i 2.020 på 2.300 kr. årligt. Familien i parcelhuset på 180 kvm vil i udgangspunktet få en større ekstraregning som følge af energiudspillet, nemlig på ca. 3.100 kr. årligt".

– Det er rigtigt, at regeringens forslag isoleret set kun vil øge el- og varmeregningen med henholdsvis 2.300 og 3.100 kr. årligt. Men regeringen glemmer altså at fortælle danskerne, at de kan forvente en betydelig stigning i varmeregningen på grund af stigende energipriser, siger Niels Jørgen Hansen.

Han mener, at Folketingets partier i forbindelse med den kommende energiaftale bør gøre det endnu mere interessant for boligejerne at energirenovere. Blandt andet ved at indrette den kommende grønne tilskudspulje, så der også kan gives tilskud til materialer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128