23948sdkhjf

Kommuner får nyt redskab til lokalplaner

Kommunerne får nu en direkte mulighed for at udarbejde lokalplaner med henblik på klimatilpasning og bedre håndtering af kraftig regn, oversvømmelser og forurening. Indtil nu har det kun været muligt for kommunerne at benytte arkitektoniske og funktionelle forhold som begrundelser for planlægning, når de har udarbejdet lokalplaner.

Men nu ændrer miljøminister Ida Auken (SF) planloven, så klimatilpasning kan tænkes ind i kommende lokalplaner, og kommunerne bedre kan forebygge fremtidige oversvømmelser.

- Vi må forvente, at Danmark får et varmere og vådere vejr med flere ekstreme vejrhændelser, som vil give store mængder regn og oversvømmelser. Før var det unødvendigt svært for kommunerne at integrere deres klimastrategi i lokalplanlægningen, fordi klimahensyn slet ikke var en lovlig begrundelse i lokalplanlægningen, men de hindringer fjerner vi nu, siger Ida Auken. Lovforslaget indeholder en udvidelse af de planmæssige begrundelser, som kommunerne kan benytte, når de udarbejder lokalplaner, og det ændrer derfor ikke på de krav og emner, der lovligt kan planlægges efter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095