23948sdkhjf

Mere strøm til maskinparken

Zeppelin og GSV er klar med maskiner til projekter, hvor gammelkendte maskiner vælges fra, og den eldrevne fremtid vælges til 

Emissionsfri og eldrevne maskiner fylder stadig mere i udlejernes maskinparker og bygherrernes udbud.

Middelfart Kommune er nyeste navn på listen over sidstnævnte. 

I Nørre Aaby, som hidtil har været bedst kendt for højtbesungne romkugler, er Munck Forsyningsledninger med hjælp fra Zeppelin Rental således rykket ind med en el-minigraver som led i en forskønnelse af den vestfynske stationsby.

Sidste år fik denne tendens mod udbredelse af emissionsfri maskiner til landets byggepladser et markant rygstød. Det var i november, hvor 14 kommuner, regioner og statslige bygherrer skrev under på at efterspørge CO2-venlige løsninger, når de udbyder opgaver.

Nu kører branchekæmpen GSV også endnu mere af sin maskinpark i stilling til netop denne type opgaver med lanceringen af en ny serie navngivet Impakt. 

Her er samme ydeevne som traditionelle maskiner, men udledning af CO2 eller partikler er der ingen af, og støjsvage er det også, lyder lovordene fra GSV's Peter Fritzbøger, der har titel af kommerciel og digital direktør. 

Udlejerkæmpen har ikke kun tænkt på de batteridrevne maskiner, men også den nødvendige ladeinfrastruktur, som stadig kan være en mangelvare på landets byggepladser. Derfor er udlejning af nyindkøbte ladeløsninger også en del af den nye Impakt-pakke.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109