23948sdkhjf

Coop Byen skifter hænder som del af milliardhandel

OK's indtog i Coop får betydning i det store byudviklingsområde, som er undervejs på detailkoncernens gamle centrallager i Albertslund

Energiselskabet OK køber det store byudviklingsprojekt Coop Byen i Albertslund. 

Ejerskiftet sker som led i, at OK bliver majoritetsejer i den pressede detailkoncern Coop, fredagens store nyhed på dagligvarefeltet.

Planen er, OK skal skyde en stor sum penge - 2 mia. kr. - i Coop for at overtage den bestemmende ejerandel af dagligvarekoncernen.

Som en del af milliardhandlen køber OK altså Coop Byen til en samlet værdi på 565 mio. kr., fremgår det af Licitationens søstermedie RetailNews.

Milliardhandel 

Coop Byen er navnet på den nye bydel, som over de kommende 10-15 år skal vokse frem på kædens store industrigrund i Albertslund, der siden 1960’erne har fungeret som Coops centrallager.

Da planerne blev præsenteret i 2020, var målet af skabe boliger til op til 4500 indbyggere fordelt på cirka 1.600 lejligheder og i underkanten af 100 rækkehuse.

Udviklingen af den nye bydel tager afsæt i en visionsplan af Henning Larsen Architects og sker i faser. 

Den første fase er vest for Vallensbæk Torvevej, hvor Coop Byen Vest P/S opfører 330 boliger i det bykvarter, der kommer til at hede Virkelund. Bykvarteret kommer til at have fælleshus, cykelværksted, parkeringshus, byrum og en grøn bypark.

Coops økonomiske udfordringer har tidligere trukket tråde til ejerskabet bag Coop Byen. 

For et år siden solgte Coop en række ejendomme og projektselskabet Coop Byen Vest P/S, som dækker 32.000 kvm, til samarbejdspartneren PensionDanmark for cirka 1 mia. kr.

I efteråret 2023 indgik PensionDanmark så en aftale med entreprenørselskabet HHM om de første 278 boliger i området Virkelund til en samlet sum på over en halv mia. kr.

Virkelund i Albertslund

Virkelund i Albertslund, også kaldet Coop Byen, bliver et bykvarter med cirka 330 svanemærkede boliger og plads til cirka 1.000 beboere. Virkelunds samlede areal er cirka 45.000 kvm.

I midten af kvarteret bliver der anlagt en bypark. Dertil kommer nyttehaver, opholdsarealer og stiforbindelser til Albertslunds bymidte, skoler og station. Desuden etableres bilfri veje, en lokal daginstitution og i kvarteret og legepladser i forlængelse af boligerne.

Den første karré forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2025.

Virkelund får tre forskellige typer boliger. Mindre boliger til singler og nystartede familier, større, fællesskabsorienterede boliger til familier, herunder rækkehuse, samt et boligfællesskab for alle over 50 år uden hjemmeboende børn.

Bebyggelserne i Virkelund er tegnet af forskellige arkitekter for at skabe en varieret arkitektur i området

Holdet bag:

• Ejer og udvikler: Coop Byen Vest P/S er ejet af Pensiondanmark

• Totalentreprenør: HHM

• Arkitekter: Henning Larsen Architects, Arkitema Architects, AART, ONV og Holscher Nordberg Arkitekter

• Landskabsarkitekt: Thing Brandt Landskab

• Ingeniør: Cowi, Moe – Artelia Group

• DGNB-auditor for bydelscertificering: Rambøll

• DGNB-auditor for bygningscertificering: Moe – Artelia Group

Kilde: HHM

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156