23948sdkhjf

Lego-familiens pengetank får grønt lys til bydel med 500 boliger

Om en måned starter Kirkbi anlægsarbejdet på Travbyen, en ny bydel på Billunds gamle travbane

Næste skridt bliver nu taget mod en helt ny bydel på den tidligere travbane i Billund. Bogstavelig talt. Kirkbi, familieselskabet med hovedparten af Lego Group, har fået det grønne kommunale lys til første fase af Travbyen med 500 boliger. De sætter første spade i jorden den 9. april 2024.

Kommunalbestyrelsen i Billund Kommune har netop godkendt en såkaldt § 25 tilladelse og miljøkonsekvensrapport for første etape, der beskriver projektets påvirkning af miljøet. Kirkbi kan dermed starte anlægsarbejdet af Travbyen.

- Travbyen er et visionært projekt, hvor den gamle travbane bliver forvandlet til en ny bydel med flere typer af bymæssige boliger, en daginstitution og mindre værksteder, som vil bo side om side med grønne byrum og en stor naturpark, siger Stephanie Storbank (V), borgmester i Billund Kommune, i en pressemeddelelse.

Travbyen i Billund

KIRKBI planlægger at anlægge Travbyen i flere faser. Første fase består overordnet af fire delementer, som omfatter:

  • Byggemodning af den første fase, herunder terrænregulering
  • Opførelse af et fælleshus
  • Opførelse af boliger i fire byggefelter
  • Etablering af vejanlæg
  • Etablering af vandhåndteringsprojekt

Billund Kommune har afsat midler på budgettet i 2026 til opførelse af en ny daginstitution i Travbyen, hvorfor den midlertidige daginstitution på sigt bliver lukket og placeret et andet sted i Travbyen.

Der bliver tale om en blandet bydel med cirka 500 boliger, plads til kreative erhverv, sport, daginstitution og et fælleshus til beboerne.

- Det bliver et alternativ til de boligformer, som vi ellers tilbyder i Billund, hvor et grønt rekreativt naturområde ligger centralt omringet af en lokalgade med semiprivate gårdrum og et varieret udbud af boliger, siger Simon Nicolajsen Jørgensen (S), formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Kirkbi planlægger at indrette Travbyens gader på de lette trafikanters præmisser, ligesom parkering bliver indrettet i lokalplanområdets periferi, så boliggaderne så vidt muligt bliver bilfri.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125