23948sdkhjf

Afgørelser sender pris for milliarddyrt renseanlæg mod nye højder

Aarhus Vand kan ikke sætte tal på ekstraregningen for seneste forsinkelse af et stort anlagt renseanlægsprojekt

Det ambitiøse renseanlægsprojekt Aarhus ReWater ved Tangkrogen i Aarhus er blevet ramt for flere forsinkelser, og omkostningerne til projektet stiger. Åbningen er nu udskudt i mindst et år yderligere, hvilket medfører ekstraregninger til Aarhus Vand.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Hvor mange ekstra midler, Aarhus Vand skal finde til milliardprojektet, står dog stadig hen i det uvisse.

Projektets budget var oprindeligt sat til mellem 3,4 og 4,2 mia. kr., men det budget holder ikke længere. Det skyldes delvist afgørelser fra Miljø- og Fødevareklagenævnet og en generel prisstigning i samfundet siden budgettet blev lavet i 2020.

For at få de nødvendige miljøtilladelser skal Aarhus Rewater også udvides fra tre til fem rensetrin, hvilket vil være med til at øge kompleksitet og omkostninger.

- Budgettet fra maj 2020 indeholder ikke de to ekstra rensetrin. Nu er der er faldet afgørelser i klagenævnet, ligesom der siden 2020 er kommet et nyt direktiv for byspildevand. Begge dele har krævet vores fokus. Aarhus Vands samarbejdspartnere er ved at designe og prissætte dette, siger projektchef Inge Halkjær Jensen til Århus Stiftstidende.

Forarbejdet til projektet startede allerede i 2005, men først i 2020 blev arkitektfirmaet Henning Larsen udvalgt til at designeanlægget.

Seneste plan satte byggestart til 2028 og åbning af anlægget i 2030. Med den aktuelle forsinkelse på mindst et år vil projektet blive forsinket med mindst fem år i forhold til den oprindelige plan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11