23948sdkhjf

Hundredvis af boliger erstatter butiksplaner

200 boliger er blevet til 600 i investorernes scenarie - stik imod hvad lokalpolitikerne ønsker og har sagt ja til

Vejen har længe været banet for titusindvis kvadratmeter butikker og biograf på Cirkelhusgrunden i Kokkedal. Men nu siger ejerne og et nyt udviklingsfirma tak, men nej tak. I stedet vil de bygge hundredvis af ekstra boliger på den markante grund.

FORMAT-projektet, som byudviklingen i Kokkedal Bymidte Syd er kendt som, blev godkendt i november 2022.

Her skulle butikker og anden erhverv udgøre lige over halvdelen af områdets 60.000 kvm, mens resten skulle give plads til 200-300 boliger.

Siden har tiderne og ikke mindst renten ændret sig. Og med dem investorplanerne. 

”Administrationen er blevet kontaktet af ejer og et nyt udviklingsfirma, der har oplyst at der ikke er marked for blandt andet butikker og biograf og at der ikke længere er behov for et skolebyggeri i området. Man ønsker i stedet, at opføre et større boligbyggeri med op til 600 lejligheder og færre udvalgsvarebutikker,” fremgår det således af referatet fra seneste møde i Plan, Trafik- og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune.

Politisk skepsis

Om pengemændene får held med den ændring, står hen i det uvisse. Overfor SN.dk udtrykker flere lokalpolitikere sig kritisk eller afventende i forhold til at vinke farvel til de mange forventede butikker på området.

- Ejerne ønsker at gentænke projektet til at indeholde et større antal boliger, men det er ikke helt på linje med vores planstrategi, og det må vi gå i dialog om, siger Lars Simonsen (R), formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, til SN.dk.

Da planerne i sin tid blev godkendt, var det således med en forventning om, at de kunne skære i det lokale handelsunderskud.

Format i Kokkedal

Planerne for Cirkelhusgrunden i Kokkedal, hvor lokalplanforslaget blev politisk godkendt i november 2022, omfatter et samlet byggeri på 65.500 kvm med maksimalt 26.000 kvm detailhandel og 23.200 kvm boliger.

Projektet for området benævnes ’Format’.

I sin oprindelige form rummede projektet blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem og 17.350 kvm butikker. Dertil kommer 1.200 kvm erhverv, 1.200 kvm restaurant, et 5.700 kvm parkeringshus samt 8.500 kvm kultur og sundhed i form af blandt andet fitness, padel tennis, sundhedshus og biograf. 

Endeligt skal der bygges en 11.900 kvm stor skole til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium på tværs af Fredensborg og Hørsholm Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094