23948sdkhjf

Trods tunnel: DB Cargo Scandinavia investerer i Fredericia

En af de største spillere inden for godstransport på jernbanen, DB Cargo, flytter ind i et tidligere DSB-værksted i Fredericia

Femern-forbindelsen er på trapperne, og flere lokale kommuner forsøger at lokke investeringer til området.

Men for en af de største spiller på jernbanefragten, DB Cargo Scandinavia, var der andre ting, som vægtede højere. Derfor har den tyske virksomhed valgt at investere i et nedlagt DSB-værksted i Fredericia.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Head of Asset Management & Maintenance, Jens Gøtzsche, kalder Fredericia for et centralt punkt for jernbanetrafik.

- Bygningerne her er fuldstændigt ideelle til os. For jernbanen er dette det bedste sted i hele Danmark. Og det kommer Femern-forbindelsen ikke til at ændre på, siger Jens Gøtzsche til Fredericia Dagblad.

Plug and play

Til FemernNews siger Jens Gøtzsche, at Femern-tunnelen naturligvis vil tiltrække meget godstrafik på grund af den kortere vej over Danmark til Sverige.

- Vi forudser, at Femern-forbindelsen bliver en stor korridor for godstransport. Men vi kan ikke sende alt via Femern, for så bliver forbindelsen bare en kæmpe flaskehals, derfor bliver Frederica også i fremtiden en central placering for jernbanetrafik, siger Gøtzsche.

Derfor forventer DB Cargo Scandinavia at bruge Malmø som hub og derefter planlægge efter at sende togene til vedligehold i Fredericia.

- Det vil ikke være et problem, siger han.

På sigt kan det sagtens være, at man vil investere i værkstedsfaciliteter på Sjælland. Foreløbigt lyder kontrakten med DSB på 10 år, så tager man den derfra, lyder det.

- Dette er en plug and play-løsning for os, men når Femern-åbner kan verden se anderledes ud, og så kan det godt være, det giver mening at operette noget på Sjælland. Det ved vi ikke endnu, siger Jens Gøtzsche.

Værkstedet er på 5000 kvadratmeter, og her skal DB Cargo Scandinavia servicere lokomotiver og vogne. Det skaber 40-50 arbejdspladser i Fredericia fra 2027.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125