23948sdkhjf

Lollandsk undergrund skal bruges til CO2 lagring

Både Lolland Kommune og en række organisationer arbejder med at lokke grønne virksomheder til områder i takt med Femern-forbindelsen. Nu skal undergrunden lagre CO2

Viksomheden CarbonCuts vil etablere et anlæg i Lolland Kommune, der kan modtage og lagre CO2.

Dette komme direkte fra skorstene på lokale virksomheder, dels fra virksomheder i Danmark og nabolandene leveret via tankskibe.

Det skriver Business Lolland Falster.

Projektet er døbt ’Ruby’, og navnet henviser til at de centrale lager- og havne-faciliteter vil være i Rødby området, oplyser organisationen.

Ifølge Ken Wesnæs, CEO og medejer, mener, at Lolland-Falsters veludbyggede grønne elproduktion og den kommende biogasproduktion bevirker, at landsdelen i stigende grad vil tiltrække virksomheder, som også får brug for en velfungerende CO2 infrastruktur.

- Vi er klar til at investere i denne struktur og etablere et anlæg, der kan bidrage markant til nedbringelse af Danmarks og Østersøregionens CO2-udslip og samtidig sikre CO2-neutralitet til den lokale industri, siger han.

Virksomhedens kapitalpartner norske er BlueNord, der for få år siden for ca. 12 mia. kr. købte Shell’s andel på 36,8% af DUC (Dansk Undergrunds Consortium), som ejer de danske gas- og oliefelter Dan, Halfdan, Gorm og Tyra.

Anlægget på Lolland vil ud over et nationalt klimabidrag også bidrage med arbejdspladser og til et voksende grønt udviklingsmiljø, mener Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune.

- Det vil være en meget klar styrkelse af den grønne virksomhedsklynge, som er i hastig vækst i Lolland Kommune. Samtidig er det også helt oplagt, at grønne virksomheder søger mod vores landsdel, hvor vi har en af Danmarks mest intensive produktioner af vedvarende energi, siger Holger Schou Rasmussen og peger på, at der allerede  er private investeringer på mere end 7 mia. kr. på vej i biogas og Power-to-X til Lolland-Falster.

Investeringen passer dermed som fod i hose for kommunens strategi, der blandt andet handler om at tiltrække grønne virksomheder.

Også interesseorganisationen String arbejder for at promovere grønne teknologier over en bred kam. Her fokus ikke bare Lolland, men hele korridoren fra Oslo til Hamborg, og Femern-forbindelsen spiller en central rolle, mener blandt andre adm. direktør Thomas Becker.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141