23948sdkhjf

Efter dom: 3F bekymret over arbejdsvilkår

Mens landsrettens frifindelse af 28 russiske søfolk giver tilfredshed hos forsvaren, frygter 3F for arbejdsmiljøreglerne ved Femern-forbindelsen og andre projekter

- Vi er selvsagt tilfredse med udfaldet.

Sådan lyder den kortfattede reaktion fra advokat Niels Jørgen Friborg, der er forsvarer for de 28 russiske søfolk, som fredag blev frikendt af Østre Landsret i sagen om manglende arbejdstilladelse ved Femern-projektet. 

Han har ikke øvrige kommentarer til sagen, lyder det kort.

Specialanklager Rikke Jensen oplyser, at Anklagemyndigheden først vil nærstudere dommen, før man udtaler sig.

Sagen er ikke nødvendigvis slut, da det nu er op til Anklagemyndigheden at vurdere, om sagen er så principiel, at der skal søges om tilladelse til at få sagen for Højesteret.

Spørgsmålet om arbejdsmiljøreglerne kan blandt andet blive aktuelt i forbindelse med anlægget af havvindprojekter som energiøerne, hvor udenlandske fartøjer vil være aktive.

3F: Alvorlig dom

For 3F kommer Østre Landsrets frifindelse af de 28 russiske søfolk som et stort chok.

Det fortæller Palle Bisgaard, næstformand i 3F Byggegruppen til Fagbladet. Her havde man ventet en klar dom.

- Vi ser med stor alvor på afgørelsen, fordi det vil kunne få store konsekvenser for, hvilke vilkår der skal gælde – både på Femern-byggeriet i den resterende del af perioden og endnu mere i forhold til det arbejde, der kommer til at foregå på energiøerne og de store havvindmølleparker på sigt, siger han til Fagbladet.

Han mener, at andre firmaer nu kan ansætte byggefolk på internationalt flagede skibe og dermed kunne omgå at overholde dansk overenskomst, ligesom reglerne om dansk arbejdsmiljø heller ikke vil gælde. Det er der en stor risiko for, mener han.

- Det er helt uholdbart i en dansk kontekst, at bare fordi man sender internationalt flagede skibe ind i vores område, kan man arbejde som bygningsarbejder uden nogen som helst krav – herunder heller ikke dansk overenskomst. Så det kræver, at vi får lavet en grundig analyse af dommen og ser, hvad vi gør med den, siger han til Fagbladet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094