23948sdkhjf

Det første af 89 tunnelelementer er i produktion

Det første af i alt 89 tunnelelementer er nu sat i produktion i Rødbyhavn. Det er dog først færdigt i løbet af sommeren, siger Femerns tekniske chef

Byggeriet af den kommende Femern-forbindelse er i fuld gang.

Ifølge Folketidende er produktionen af det første af i alt 79 standardelementer sat i gang.

Det vil dog tage noget tid at producere det første element, da entreprenøren FLC skal lære af processerne undervejs. Der vil med andre ord gå nogle måneder, før elementet er klar, fortæller teknisk direktør i Femern A/S

-Når det er første segment, vi producerer, skal vi sikre os, at alt virker, som det skal. Derfor tager vi os god tid for at lære undervejs, og så vi får optimeret hele processen. Når arbejdsgangene først for alvor er kommet på plads, kan man lave sådan et segment på en uge, fortæller Jens Ole Kaslund til Folketidende.

I alt skal der produceres 89 elementer. De sidste 10 elementer er en specialelementer, hvor der blandt andet skal være plads til teknik.

Elementer produceres i Hal B - den ene af tre kæmpehaller og den første, som er klar.

Som tidligere omtalt på FemernNews produceres armeringsburerne i en specialfabrik ved siden af. Disse bures fragtes over til produktionshallen og samles, hvorefter man støber elementerne.

Når elementerne er klar, skubbes de ud i flydedokken. Elementerne kan trods en vægt på 73000 ton flyde, og derfor fyldes de med ballast, før de sejles ud og sænkes ned i tunnelrenden, som cirka er to-tredjedele færdig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188