23948sdkhjf

Efter 15 år indfrier Femern-projektet forventningerne

Ifølge Stig Rømer Winther, direktør i erhvervsfonden Femern Belt Development, lever Femern-projektet op til forventningerne efter 15 intense år

Mange danske arbejdspladser, betydende ordrer til danske virksomheder, virksomhedsetableringer på Lolland, øget dansk-tyskt erhvervssamarbejde og internationalt videnscenter er de synlige resultater af Femern-forbindelsen.

Sådan lyder det fra direktør i erhvervsfonden Femern Belt Development, Stig Rømer Winther, der tiltrådte i 2008. I en artikel på fondens hjemmeside, gør han status over projektet og udbyttet for erhvervslivet.

- Det har været 15 intense år med op- og nedture, retssager, udsættelser af projektet og ind imellem tvivl om, hvorvidt projektet overhovedet blev til noget. Men nu kan enhver ved selvsyn konstatere, at projektet er godt i gang, og at de store forventninger til nye arbejdspladser og udvikling for alvor er ved at blive indfriet, siger Stig Rømer Winther i artiklen.

Fonden Femern Belt Development har til formål, at få størst muligt udbytte af Femern-forbindelsen i form af arbejdspladser samt regional vækst og udvikling, både i byggeperioden og i tiden efter tunnelen er taget i brug.

Når Stig Rømer Winther opsummerer de 15 år med Femern-projektet, peger han på flere fordele:

Dette tæller mange nye arbejdspladser, et stort antal ordrer til danske virksomheder, en voksende forståelse og accept af projektet i Tyskland, dansk-tyske samarbejder mellem virksomheder, kulturelle institutioner, sportsforeninger m.v., nye muligheder for dansk eksport af viden om store grønne infrastrukturprojekter og udsigten til en permanentgørelse af tunnelfabrikken og dermed varige arbejdspladser på Lolland, også efter Femern-projektets afslutning.

- Det er helt tydeligt, at vi allerede nu ser mange positive effekter af Femern-projektet, og i de kommende år kan vi se frem til endnu flere. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden har blikket rettet på alle de vækst- og udviklingsmuligheder, der vil opstå de kommende 10-15 år, lyder det fra direktøren

Medlemmerne af Fonden Femern Belt Development er Region Sjælland, 3F, DI samt følgende kommuner: Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Stevns, Faxe, Køge, Næstved, Svendborg, Langeland og Roskilde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11