23948sdkhjf

Femern tiltrækker endnu et logistikcenter

Den tyske projektudvikler Peper & Söhne vil opføre et logistikcenter i Maribo

Noget kunne tyde på, at logistikbranchen for alvor er ved at få øjnene op for de muligheder, som en fremtidig Femern-forbindelse vil give.

I hvert fald er der nu for anden gang i år meldinger om et nyt logistikcenter ved den transportkorridor, som tunnelen til Tyskland vil skabe.

Denne gang er der tale om den tyske projektudvikler Peper & Söhne, som har købt et erhvervsareal på ca. 50.000 kvadratmeter i Maribo Erhvervspark ved motorvejsafkørsel 48. Her skal opføres et nyt transport- og logistikområde med navnet Hub 48 Maribo, og placeringen er langt fra tilfældig.

- Vores interesse for denne placering er langsigtet, da vi er overbevist om, at regionen vil opleve et massivt økonomisk opsving i de kommende år. Efterspørgslen efter etableringsarealer til erhvervsmæssig brug er allerede stigende, udtaler Christoph Peper, Managing Partner i Peper & Söhne, i en pressemeddelelse til Fremtidens Logistik.

Projektet vækker glæde hos borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

- Det siger i den grad noget om Lollands potentiale, når en seriøs tysk virksomhed som Peper & Söhne satser så massivt på vores område, udtaler han i pressemeddelelsen.

Flere logistikcentre ved Femern-korridor

Den tyske virksomhed er ikke de første, der ser et potentiale i fremtidens Femern forbindelse. Tidligere har Fremtidens Logistik kunne berette, at den danske projektudvikler Kuben Management har opkøbt en grund uden for den sydsjællandske by Rønnede.

Her er planen at opføre et 100.000 kvadratmeter stort logistikcenter, som via motorvejen E47 er forbundet med både Femern og København.

I deres oplæg til Faxe Kommune beskriver Kuben Management området som ”nøglen til Norden”, og måske er området på vej til at blive et vigtigt logistisk knudepunkt. I hvert fald er der nu planer om to logistikcentre ved den nye transportkorridor.

Nyt logistikcenter skal ligge ved fremtidens Femern-motorvej

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Pres for ny skånsk banegård til Femern-gods
Tysk gigant sætter jagten ind på leverandører
Først til september ved vi, om svenskerne vil fjerne trafikpropper på jernbanen
Hollandsk rådgiver vinder millionkontrakt på ny trafikmodel
Sænketunnel, tyfon-sikre broer og kunstige øer: Danskere forbinder kinesiske millionbyer
Til sommer åbner byggepladsen for borgerne

Send til en kollega

0.156