23948sdkhjf

148.000 kampesten skal skabe nyt rev på havbunden

Femern A/S har indledt forberedelserne til at etablere 42,5 ha rev på havbunden. Revet skal erstatte ødelagt rev i det tyske område.

Femern A/S har indledt forberedelserne til at erstatte ødelagte rev på havbunden i Femern Bælt.

Ifølge den europæiske udbudsportal skal der anvendes 148.750 sten, hvoraf kan 60 pct. skal komme fra Østersøregionen.

Området hedder Sagas-Bank og ligger i den tyske del af Femern Bælt ud for Mecklenburg Bugten, der ligger mellem Lolland, Falster og de tyske delstater Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommeren.

Netop genetableringen af havbunden har været genstand for et større juridisk slagsmål i den tyske forfatningsdomstol i Leipzig, da en række naturorganisationer ikke mente, at det genetablerede areal var stor nok.

Femern A/S fik accept fra de tyske dommere tilbage i december. Domstolen slog blandt andet fast, at den kompensation for revområderne, som er fastlagt af godkendelsesmyndigheden i Slesvig-Holsten og bygherren Femern A/S, er tilstrækkelig.

Ifølge udbudsteksten vil Femern A/S nu lave en markedsundersøgelse, hvor man undersøger mulighederne for at skaffe de relevante kampesten til revet.

Stenene skal være mellem 30 og 100 cm i diameter, være hele og opstået som følge af glaciale bevægelser, hvilket blandt andet gør kampestenene runde i formen.

Stenene skal leveres fra 1. december 2024, oplyser selskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219