23948sdkhjf

Se illustrationerne: Sådan bliver en af Danmarks travleste havne

Femern A/S har offentliggjort en række illustrationer, der viser arbejdshavnen på Femern-byggepladsen. Havnen bliver én af de travleste i Danmark. I den mest intensive periode vil den modtage op til 60.000 ton råmaterialer om ugen.

En ny række illustrationer fra Femern A/S viser, hvordan arbejdshavnen vil se ud, når de første tunnelelementer bliver bugseret ud til tunnelrenden. Illustrationerne er offentliggjort på Facebook.

Havnen bliver en af Danmarks travleste og vil i de mest intensive perioder modtage op mod 60.000 tons råmaterialer om ugen.

Både ved Puttgarden på Fehmarn og ved Rødbyhavn på Lolland opføres der arbejdshavne. Arbejdshavnen ved Rødbyhavn bliver dog langt den største af de to, da det er her produktionen af tunnelelementerne foregår.

Det første af flere hundrede fragtskibe ankom i juli 2022 med omkring 7.000 tons granitskærver fra Norge, der skulle bruges til at etablere arbejdsveje på byggepladsen.

Havnen bliver på 500.000 kvadratmeter og strækker sig ca 500 meter ud i havet. Den er bygget af FBC, der er et joint venture mellem de to hollandske virksomheder Boskalis og Van Oord.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093