23948sdkhjf

Sund & Bælt-chef: Byggebranchen skal oppe sig på bæredygtighed

Det er for sent at komme med grønne løsninger, når udbuddene først er kørt, mener Mikkel Hemmingsen, adm. direktør, Sund & Bælt

Byggebranchen driver ikke den grønne udvikling. Det siger Mikkel Hemmingsen, adm. direktør, Sund & Bælt, i et interview med Børsen

- I andre industrier oplever jeg, at man selv går ind og tilbyder nogle produkter, og så regner man med, at kunderne vil efterspørge dem. Sådan oplever jeg det ikke i bygge- og anlægsbranchen, siger Mikkel Hemmingsen.

Hvis byggebranchen skal leve op til regeringens målsætninger om CO2-reduktioner, skal der skrues op for bæredygtighed i sit tildelingskriterium, mener han og peger på, at Sund & Bælt køber bæredygtige løsninger, som en del af udbudprocessen, ikke efter.

- Ser vi på arbejdet med Femern-forbindelsen, kan der på en god dag sagtens være 200 gravemaskiner og dumpere i gang. Derfor taler vi om enorme investeringer i en helt ny maskinpark. Branchen skal finde en vej til at sige, hvordan vi får finansieret den her omstilling, som vi kigger ind i, siger Mikkel Hemmingsen, som også peger på bæredygtig beton.  

- Man kan f.eks. reducere brugen af beton ved ikke at fremstille ting, der er unødigt tykke. Det handler også om at optimere designprocessen, og en anden del handler om, hvordan man kan producere cement optimalt, eller at spørge stålproducenten, om de leverer genbrugsstål eller nyt stål, og hvilken energikilde man har anvendt til at fremstille stål, siger han til Børsen.

Netop betonforbruget på Femern-forbindelsen har den seneste tid været omdiskuteret, efter at Kraka opfordrede til at udskyde Femern-projektet, til der er mere grønne materialer herunder beton. 

FemernNews har tidligere fortalt, hvordan Femern-tunnelen vil anvende betonmængder svarende til 2,5 Storebælts-forbindelser samt 360.000 tons stål. Det svarer, ifølge Femern A/S, til ca. 50 Eiffeltårne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078