23948sdkhjf

FLC-entreprenør i tilbagegang

Den hollandske Femern-entreprenør Royal BAM Group fortsætter negativ udvikling og går tilbage i første halvår sammenlignet med året før. 

En af de centrale spillere i Femern-projektet, hollandske Royal BAM Group, må konstatere en tilbagegang i både omsætning og resultat.

Således går det tilbage i de vigtigste nøgletal i første halvår af 2023 sammenlignet med året før, viser halvårsregnskabet, der kom torsdag.

Omsætningen falder blandt andet med 12 pct. til 22,1 mia. kr., mens bruttoresultatet (EBITDA) faldt med godt 50 pct. 889 mio. kr. Dermed fortsætter en negativ udvikling for virksomheden.

Blandt årsagerne er blandt andet fordyrelser og forsinkelser på fire ejendomsprojekter i Danmark, hedder det i regnskabet. Også det hollandske boligmarked er under pres, lyder det.

BAM-topchef, Ruud Joosten, peger desuden på generelle udfordringer i markedet, som en af årsagerne til tilbagegangen.

BAM-gruppen er en del af FLC-konsortiet på Femern-tunnelen. 

I september frasolgte virksomheden desuden det tyske Wayss & Freytag Ingenieurbau, der også er den del af FLC-konsortiet. Denne virksomhed blev købt af Zech gruppen.

BAM må også se et dyk i ordrebogen, der falder fra 91 mia. kr. til 71 mia. kr. i første halvår 2023.

Som tidligere omtalt er BAM under efterforskning af hollandske myndigheder efter mistanker om korruption i et datterselskab. 

Denne sag er endnu uafklaret, men kan påvirke kommende regnskaber, skriver selskabet.

 

Artiklen er en del af temaet Erhverv.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095